.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

A vékonybél három részre osztható, a patkóbélre, a vékonybélre és a vékonybél befejező szakaszára. Asztrológiailag a vékonybél a Szűz jegyhez tartozik, amely az aggódó, kritikus, elemző, elzárkózásra hajlamos típust képviseli. A vékonybél analizálja a bevitt tápanyagokat, a szervezet számára szükségeseket a bélbolyhok segítségével felszívja, a szükségteleneket pedig továbbítja a vastagbél felé. A Szűz típusú emberek hajlamosak a szorongásra, aggodalmaskodásra, ennélfogva a bél megbetegedéseire, az emésztési, táplálékfelszívódási zavarokra. A felszívódási zavar sok esetben egy tudatalatti reakció az önbizalomhiányra, a külvilág elfogadása iránti vágyra. Ha a Szűz jegyű ember nem érzi magát hasznosnak vagy szükségesnek, súlyos bélproblémák alakulhatnak ki nála.

Nyombélfekély

Bár anatómiailag nem, de asztrológiailag megegyezik a gyomor és a nyombélfekély, hiszen mindkettőnél az önmarcangolást jelképező gyomorsav játszik főszerepet, melyet a Mars jelképez. Mindkettőnél közrejátszanak azok a lelki nehézségek, problémák, melyek egy adott élethelyzet bizonytalanságából fakadnak, és melyeket a Hold jelez, illetve a Merkúr által szimbolizált túlzott pszichés stressz. A nyombélfekély is komplex lelki problémákra utal, hátterében megtalálhatjuk az érzelmi bizonytalanságokat, félelmeinket, anyagi nehézségeket, családi, vagy munkahelyi problémákat. Magát a fekélyt a Mars jelképezi, rámutat helyzetünk kilátástalanságára, beteljesületlen vágyainkra. A fekély általában úgy alakul ki, hogy az erős feszültség, stressz, tartós ideges állapot felemészti a gyomor nyálkahártyáját. Férfiak esetében, ha az említett bolygókhoz még becsatlakozik az Uránusz, jelezheti a sokkal súlyosabb megbetegedést, a rákot. Ha a Mars a Jupiterrel áll együtt, esélyes a műtét.

                                              

Emésztési zavarok

Az emésztési zavar sok mindent takarhat, hányingert, hányást, szájszagot, böfögést, felfúvódást, gombócérzést, diszpepsziát, és regurgitációt. A tünetek különbözőek, de minden esetben a lelki háttér ugyanaz, félelmek és szorongások, alacsony önértékelés, elfogadási problémák. A lelki bizonytalanságokra leginkább a Szűz, a Rák és a Halak hajlamos. A testi problémák akkor oldódnak meg, ha sikerül a lelki problémákra megoldást találni.

Étvágytalanság

A táplálék maga az élet. Az étvágytalanság a táplálék elutasítása, mint fizikai, mind lelki síkon. A hiányzó életkedv okozza az étvágytalanságot, a betegnek nincs kedve az ételhez és az élethez sem. Kialakulását okozhatja depresszió, rossz hangulat, vagy ha az illető úgy érzi élete kiüresedett, értelmét vesztette.

Gyomor-bél hurut

A gyomor-bél hurut, avagy más néven gasztroenteritisz egy fertőzés okozta gyulladás, mely hányással, hasmenéssel, görcsökkel jár, és általában pár nap után elmúlik. Ha elhúzódik, vagy súlyosabb esetben kiszáradáshoz vezethet. Egyik legjellemzőbb tünete a hasmenés. Hasmenés és székrekedés esetében a Hold, a Jupiter és a Szaturnusz a vizsgálandó bolygók, mert mindhárom az elengedéshez kapcsolható. Székrekedés esetében a Szaturnusz támadja a Jupitert, és a Hold is rossz helyzetben áll. A székrekedéses és hasmenésben szenvedő emberek azonban mind félnek és szoronganak, és félelmük tárgya mindkét esetben az anyagi világgal kapcsolatos, de amíg székrekedés esetén a víz visszatartása a jellemző, ami túlzott elzárkózást, befordulást jelent, hasmenés esetén a magas víztartalom túlságos nyitottságot jelez. Ha az említett bolygók a 4. vagy a 8. házzal is kapcsolatba lépnek, az arra utalhat, hogy a fertőzés súlyossága akár életveszélyessé is válhat.

Ételmérgezés

Több féle típusú ételmérgezés fordulhat elő, okozhatja romlott étel, mérgező étel, mint pl. gomba, de kémiai anyag is. A fizikai mérgezés mögött lelki mérgezés áll, valami olyan negatív hatás, amiről a beteg nem akar, vagy nem bír tudomást venni. E mögött sok esetben az illető személy naivsága, hiszékenysége áll, vagy az, hogy nem, vagy csak nagyon nehezen tud nemet mondani. A legszükségesebb tulajdonság, amire szüksége lenne, az az óvatosság. Ha a 8. ház is szerepet játszik a horoszkópban, a mérgezés életveszélyes is lehet, ha a 7. házzal találkozunk, az erőszakosság játszik szerepet.

Felszívódási zavarok

Ha a tápanyagok valamilyen oknál fogva nem szívódnak fel a vékonybél bélbolyhain keresztül, felszívódási zavarról beszélünk, melynek kialakulásában számos tényező játszhat szerepet, a tejcukorbontó enzim hiánya, a fertőzés okozta bélnyálkahártya-rendellenesség, glutén-intolerancia, vagy Crohn-betegség. Az érintett bolygók a felszívódást, asszimilációt, beépítést jelképező Jupiter, valamint a bizonytalanságot, káoszt szimbolizáló Neptunusz. Maga a bélrendszer a Szűzhöz tartozik.

Crohn-szindróma

A vékonybélrendszer hatalmas felszívó felülete asztrológiailag a Szűzhöz tartozik. A bélbolyhokon keresztül szívódik fel a hasznos tápanyag a vérkeringésbe, és itt a Szűz szelektáló, válogató jellege érvényesül. Crohn-szindróma a gyulladás miatt beálló súlyos felszívódási zavar, melynek számos komoly következménye lehet, akár a bélösszenövés, a bélbolyhok pusztulása, kisebesedése, felületük csökkenése. Gyakran a sok nyirokcsomót tartalmazó jobb csípőárokban található a probléma, ily módon érintve az immunrendszert is. Megelőzése érdekében létfontosságú az étel minél alaposabb megrágása, mivel minél finomabbra bontva érkezik meg a táplálék a bélbe, annál nagyobb felületen találkozik a bélbolyhokkal. A felszívódás tulajdonképpen beépítés, így ha problémák vannak vele, a Jupiter pozícióját kell elemezni, mivel a Jupiter segít asszimilálni a világ dolgait Crohn-betegséget vagy egyéb felszívódási problémát jelezhet a Nap-Jupiter kvadrát vagy oppozíció, esetleg a Marssal bezárt rossz hatású fényszög. A Crohn-betegség krónikus gyulladása hegesedést, összenövéseket okozhat, amelyek azt szimbolizálják, hogy a beteg tudat alatt elzár, távol tart magától dolgokat, problémákat, melyekről nem akar tudomást venni, valamitől fél, legyen az a biztonság elvesztése, a csalódás, a magány, a kitárulkozás. Olyan dolgok ezek, melyektől mindannyian félünk, de a Szűz típusú ember nehezebben dolgozza fel ezeket a félelmeket. A bélrendszert a Merkúr képviseli, ebből kifolyólag a Merkúr – Jupiter, a Nap-Jupiter, illetve a Szűzhöz tartozó bolygók és rossz, negatív fényszögeik jelezhetik a Crohn-betegség kialakulását.

Cukor-túlérzékenység

Más néven laktóz-intolerancia, amikor a szervezetből hiányzik a tejcukrot lebontó enzim, ezért a tej, tejtermékek fogyasztása hasi görcsökkel, puffadással, hasmenéssel jár. A tej és a tejelválasztást a Hold és Vénusz képviseli, amennyiben ezek a bolygók támadás alatt állnak a Jupiter vagy a Szaturnusz által, kialakulhat a tejcukor intolerancia és egyéb felszívódási zavarok

Táplálékallergiák

Minden táplálékallergia az életbe való beilleszkedés nehézségeit szimbolizálja. Asztrológiailag a Jupiter és a Mars fontos szerepet játszanak az allergiás betegek horoszkópjában. Lelkileg tulajdonképpen arról van szó, hogy az allergiás beteg haragszik egy anyagra, összetevőre, ételre, amely a pszichés problémáját jelképezi, és amellyel tudatosan nem akar, vagy nem tud konfrontálódni. Az egyik leggyakoribb allergia a cöliákia, a lisztérzékenység, amikor a beteg a glutén nevű fehérjére allergiás, és nem tudja lebontani, amitől felszívódási zavarokat okozó elváltozások alakulhatnak ki a bélrendszerben. A glutén legfőképpen a gabonafélékben található meg, a búzában és a rozsban, melyek a Nap, azaz az élet növényei, így a rájuk való érzékenység lelki hátterében az áll, hogy félünk, nem kapjuk meg a kellő szeretetet, megbecsülést, elfogadást. Ebből a szempontból a legfontosabb személy az édesanya, így a kisgyermekkorban kialakuló lisztérzékenység felveti az anyai elfogadás, a terhesség felvállalásának kérdését. Az állati eredetű fehérje allergia szintén a beilleszkedés nehézségeire utalhat, mivel az állati hús, a vér a Marshoz tartozik, és az élettel, az agresszióval, a harapással kapcsolható össze. Ilyenkor a horoszkópban a Jupiter és a Mars pozícióját kell elemezni. Az eper és a tojás allergia főleg kisgyermekkorban fordul elő, mindkettő a Vénuszhoz tartozik, és mindkettő az önállósodást, leválást szimbolizálja, ami kisgyermekkorban a legnagyobb kihívást jelenti.

 

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2024 - 2025 - 2026 - 2027

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2024 február 3.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2024 február 10.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam