.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Székrekedés

Székrekedésnek nevezzük azt az állapotot, amikor a székelés túl ritka vagy fájdalmas, dugulásos tünetekkel jár, a bélsár dugót képez a végbélben. Következménye gyakran az aranyér, esetleg a végbélrepedés. Kialakulásának lelki okai mögött általában lelki zavarokat találhatunk, leggyakrabban a túlzott birtoklási vágy, illetve az elengedési képtelenség. Asztrológiailag a végbél a Skorpióhoz tartozik, amely pont szemben helyezkedik el a Bikával. A székrekedésben szenvedő emberek gyakran hajlamosak a gyűjtögetésre, a felhalmozásra, nehezen dobnak ki feleslegessé vált tárgyakat is. Ez a túlzott birtoklási vágy gyakran párosul irigységgel, önzéssel, szorongással. A székrekedés oka néha a túlzott finnyásság, amikor valaki idegen helyen annyira undorodik a vécézéstől, hogy székrekedés alakul ki. A székrekedés gyermekkorban is összefügg a szorongással, a félelmekkel, de a gyerekek félelmei érzelmi jellegű félelmek, a szülők válásától, a közösségbe való beilleszkedéstől, a szülői agressziótól.

Aranyér

Aranyérnek nevezzük a végbél mellett csomószerűen kitüremkedő vénás ereket, mely fájdalommal, vérzéssel, viszketéssel járhat. Sok esetben a székrekedés okozta vénás pangás okozza, ha valaki nehezen, sokáig tartogatja a székletét, ami az elengedéssel, szorongással függ össze. Az aranyeres problémákat a Skorpió és a Bika fényszögei mutatják, de a szorongás, jelképeként a Szaturnusz is jelen van. A Hold szerepe azért fontos, mert a folyadékokat, a nedvkeringést képviseli, ezért a Szaturnusszal alkotott fényszögei esetén nagyobb az esély az aranyérre, székrekedésre. Ha a Jupiter áll oppozícióban a Szaturnusszal, az a rugalmatlanságot, a tágulékonyság hiányát mutatja, ha az Uránusz, az komolyabb problémát, bevérzést jelezhet. Az aranyérben szenvedő beteg általában székrekedéssel is küzd, ami mindig az anyagi javakkal, elengedésükkel, megszerzésükkel, megtartásukkal van összefüggésben. Szülésnél is kialakulhat aranyér az erőlködéstől és az anyasággal összefüggő szorongásoktól.

Székelési inkontinencia

Székelési inkontinenciának nevezzük a széklet-visszatartási képtelenséget, amikor a beteg képtelen ellenőrzést gyakorolni a széklete fölött. Kialakulásának számos oka lehet a fizikai sérüléstől az időskori szellemi leépülésig, de minden esetben a lelki háttere a helyzet kontrollálásának képtelensége, a kiszolgáltatottság, gyengeség, a teljes elengedés.

Végbéltályog

A végbélnyílás körül kialakuló gennyes gócot nevezzük végbéltályognak, melyet általában bakteriális fertőzés okoz, és melyet sebészileg szükséges felnyitni és kitisztítani. A betegégnél a Mars a legfontosabb szereplő, duplán is, hiszen a végbél a Skorpióhoz tartozik. A Mars így egyrészt a végbélhez, másfelől a fertőzéshez, gyulladáshoz kapcsolódik. A bélrendszert a Merkúr jelképezi, illetve a Skorpióval analóg Plútó. A végbél gyulladásával kapcsolatos betegségekben szenvedőknek azt kell elemezniük, hogy hogyan viszonyulnak az elengedéshez, eltávolításhoz, elvesztéshez. A legtöbb gyulladás félelemből, szorongásból, konfliktusból ered. Meg kell tanulni megkülönböztetni a lényeges és a lényegtelen dolgokat, és nem szabad túlértékelni az általunk birtokolni vagy megszerezni kívánt dolgok fontosságát. A biztonságért a Bika jegy a felelős, ilyenkor azt érdemes elemezni, milyen bolygók, fényszögek, együttállások vannak a Bikában, illetve, hogy a Bika uralkodó bolygója, a Vénusz, milyen kapcsolatban van a Plútóval, Marssal vagy a Merkúrral.

Végbélsipoly

A végbélsipoly egy rendellenesen kialakuló járat a végbélben a hüvely vagy egyéb szerv felé. Leggyakrabban a végbélnyílás falában lévő mirigyből indul ki a sipoly, ami néha a végbéltályog felnyitását követi. Kialakulása gyakran a Crohn-betegségben szenvedőknél alakul ki, illetve azoknál, akik az elengedés problematikájával küszködő jegyben születtek, mint pl. a Bak, a Bika vagy a Szűz. A bélrendszer mindannak a szimbóluma, amit elfojtunk, amit a tudatosból a tudatalattiba rejtünk, mert nem tudunk, vagy nem akarunk vele szembenézni, megküzdeni.

Végbélgyulladás

A végbél nyálkahártyája begyullad, gyakran fekély is kialakulhat, ami colitis ulcerosa-hoz, fekélyes végbélgyulladáshoz vezethet. Számos esetben a Crohn-szindróma egyik szövődményeképp alakul ki, de nemi betegségek, fertőzések is okozhatják. Főszereplő bolygók a vágyakat, szexualitást jelképező Mars, a sötétséget, bűntudatot szimbolizáló Szaturnusz, valamint a perverziókat, különcködést jelző Uránusz.

Végbélviszketés

A viszketést általában irritáció okozza, mely számos okból alakulhat ki, lehet gombás fertőzés, bakteriális fertőzés, bizonyos ételek, higiéniai hiányosságok, a bőr befülledése. Lelki szinten a viszketés legfőbb szerepe az adott testrész fontosságára felhívni a figyelmet, arra figyelmeztet, hogy valamit elrejtettünk, valamitől meg akarunk szabadulni, az elfojtott tudattalanból a felszínre akarjuk hozni.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2021 - 2022 - 2023 - 2024

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)
Asztrológia tanfolyam: 2021 szeptember 4.    (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

Asztrológia tanfolyam: 2021 szeptember 11.    (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

 
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam