.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

A pszichózis a neurózisnál sokkal súlyosabb tudatváltozás, elmezavar, melynek kialakulása legtöbbször ismeretlen okoknál fogva történik. A legtöbb pszichotikus beteg horoszkópjában a Neptunuszt, a Plútót és az Uránuszt éri támadás.

Skizofrénia

A skizofrén beteg tudata hasadt, megkettőződött, szétesett, nehezen vagy egyáltalán nem tudja megkülönböztetni a külvilágtól, a határok összemosódnak. A horoszkópban főszereplő bolygó az Uránusz, amely amúgy is a különcködés, a szokatlan viselkedés, a beilleszkedési zavarok szimbóluma. Skizoid beteg horoszkópjában legtöbbször a 12. házban találhatjuk meg, vagy a 6.-ban. Gyakran előfordul az Oroszlán-Vízöntő, Ikrek-Nyilas tengely is, ami az idegrendszer jeleinek érintettségét jelenti. A skizofréniát más néven tudathasadásnak is nevezik, sok esetben olyan, mintha két, vagy több személyiség élne ugyanabban a testben, ennélfogva a kettős jegyeknek is kiemelkedő szerepük van a skizofrén betegek horoszkópjában. A skizoid személyiségben számos spirituális elem is fellelhető, amik segítséget nyújthatnak a gyógyulásban, sok esetben a hit, a vallás, a filozófia, mások segítése lehetőséget kínál arra, hogy saját értékrendünkkel tisztába kerüljünk, és stabilizáljuk életünket és kapcsolatainkat.

Paranoia

A paranoia egyfajta téveszmés gondolkodás, üldözési mánia, amelynek kiindulási alapja téves, de a paranoiás beteg arra építi fel egész eszmerendszerét, felfokozott gyanakvását. Az asztrológiában a téveszméket a Neptunusz jelképezi különösen a Merkúrral és a Nappal kapcsolódva, illetve a Hold emelkedhet ki valamelyik kettős jegyben.

Mániás depresszió

A mániás depresszió rohamokban jelentkező zavar, súlyossága változó lehet, legrosszabb esetben a beteg az öngyilkosságig is eljuthat. A betegségnek mániás és depressziós szakaszai váltakozhatnak, a beteg képtelen reálisan értékelni a saját helyzetét, hol alul, hol felülértékeli saját magát. A főszereplő bolygók ez esetben a Hold, a Mars és a Szaturnusz, de a mániás szakaszban az Uránusz és a Jupiter is fontos szerepet játszanak.

Borderline szindróma

A borderline a pszichózis és a neurózis közötti területen helyezkedik el, és a személy állapotától függően átcsúszhat egyikbe vagy másikba. Főszerepet játszó bolygók az Uránusz és a Szaturnusz, amely leggyakrabba a Holdat, az 1. ház bolygóit vagy uralkodóját támadják. A pszichózisok lelki háttere leggyakrabban a beilleszkedésre való képtelenség, az általános normák elutasítása, amely mögött számos esetben állnak karmikus terhek, el nem végzett, be nem teljesített feladatok. Kisgyermekkori traumák, sérülések is állhatnak a pszichotikus betegségek kialakulás mögött, ezért érdemes megvizsgálni a 4. házat, a Holdat és a Napot a szülők szerepével kapcsolatban, valamint a Jupitert, amely jelzi, hogy mennyire fogadták el a gyermeket. Ez minden pszichotikus beteg horoszkópjánál figyelembe veendő, mindig elemezni kell az indulást, a magzati, csecsemőkori életet, a 4. házat, valamint az életcélt, a 10. házat, a szülőket jelképező bolygókat, akárcsak az elfogadást szimbolizáló Jupiter pozícióját. Azt is érdemes megvizsgálni, hogy a szülői házzal szembenálló bolygók milyen viszonyban vannak a 12. házzal, a bezártság, a visszavonultság házával, amely súlyos esetben az elmegyógyintézetet is jelentheti.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2021 - 2022 - 2023 - 2024

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)
Asztrológia tanfolyam: 2021 február 6.    (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

Asztrológia tanfolyam: 2021 február 13.    (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

 
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam