.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

A mozgás a vitalitás, az energia, az élet egyik legalapvetőbb megnyilvánulása a magzat első megmoccanásától az édesanyja hasában egészen az utolsó sóhajtásig a halálos ágyon. A mozgásszervrendszer betegségei lelki rugalmatlanságunkat, elmerevedésünket, berögzöttségünket fejezik ki, hiszen a súlyos, karmikus eredetű, velünk született mozgássérülés kivételével megbetegedéseink bizony saját rugalmatlanságunk visszatükröződései. A mozgás a Merkúr bolygóhoz kapcsolódik. az erőt, izomzatot, energiakifejtést a Mars jelképezi, a merevséget, berögzöttséget, rugalmatlanságot pedig a Szaturnusz, így mozgásszervi eredetű betegségek esetén ezt a három bolygót kell alaposabban kielemezni.

Tremor

Az akaratlan, ritmikus izommozgás különös betegség, gyakran a sclerosis multiplex vagy a Parkinson-kór tünete is lehet a tremor, amit kimerültség, érzelmi megterhelés, szorongás hatására súlyosbodhat, kis mennyiségű alkohol viszont érdekes módon enyhülhet. Többféle tremort különböztetünk meg, van, amelyik a végtagok kinyújtásakor jelentkezik, van, amelyik célirányos mozgások esetén. Lelki hátterében az irányítás, az akarat, a tehetetlenség és kiszolgáltatottság problematikája húzódik meg. Azt akarjuk bizonyítani, hogy képesek vagyunk céljaink véghezvitelére, de a tremor megakadályoz minket ebben, akaratlan mozgásokat végzünk, miközben az akaratlagos mozgásokra nem vagyunk képesek. A háttérben a Marssal kapcsolódott Merkúrt találjuk, amely arra világít rá, hogy tudat alatt tökéletesen mást akarunk csinálni, mint amit a külvilág felé mutatunk. A remegés emellett a félelmet is szimbolizálhatja, ilyenkor azon kell elgondolkodni, kitől vagy mitől félünk.

                              

Izomgyengeség

Az izomgyengeség szubjektív tünet, hiszen nehéz definiálni az izomerőt, mint olyat. Ha azonban a beteg úgy érzi, képtelen ugyanannyi erőt kifejteni, mint korábban, valószínűleg valamilyen betegség áll a háttérben, amely lehet idegi eredetű, anyagcsere-zavar miatti, de akár gyulladás miatt izomsorvadás is állhat a háttérben Lelki hátterét tekintve a gyengeség és az erőfeszítés a kulcsszavak, a betegnek fel kell ismernie miben gyenge és miben rejlik lelkiereje. El kell jutnia ahhoz a felismeréshez, hogy önbizalmunk hiánya okozhatja önmagunkba vetett hitünk meggyengülését, ezáltal a testi-lelki gyengeséget. Az izmokat a Mars jelképezi, a hit szimbóluma a Jupiter, a káoszé a Neptunusz, és az esetlegesen kialakuló mozgásképtelenség a Merkúrhoz kapcsolódik.

Izomgörcs, rángás

Számtalan formában jelentkezhet, a csuklástól a különböző tikkeléseken át a vitustáncig. Asztrológiai képlete hasonló a tremoréhoz, de az Uránusz erőteljesebben jelenik meg a horoszkópban, úgy, mint a görcsök esetében. Lelki síkon is ugyanaz a megvizsgálandó kérdés, vagyis hogy életünk melyik területén vagyunk túlzottan görcsösek, mire akarjuk felhívni saját magunk és környezetünk figyelmét, kit akarunk megmutatni a világnak. A választ környezetünktől, szeretteinktől, életkörülményeinktől kaphatjuk meg. A tünetek miatt gyakran előfordul, hogy a beteg képtelen ellátni magát, mások segítségére szorul, és ezáltal szembesül azzal, hogy meg kell tanulnia másokra számítani. A csuklás egy gyakori, enyhe tünet, mely a lélegzéssel és a rekeszizom görcsével, beidegzésével jár, megszüntetésének legjobb módszere lélegzetünk visszatartása.

                                Gerincvelői vérömleny

A gerincvelőben kialakuló hematóma, azaz vérömleny általában sérülés, baleset következtében alakul ki, erős fájdalommal és nyomásérzékenységgel jár, a tünetek órák alatt a bénulásig súlyosbodhatnak. A megoldás általában a vérömleny sebészi eltávolítása, a spontán gyógyulás általában rendkívül ritka. A gerincvelő az Uránuszhoz és a Naphoz kapcsolódik, ezért a horoszkópban gyakran a Mars és a Jupiter támadásaként jelenik meg a vérömleny. Ha a 8. házhoz is kapcsolódnak, az súlyos, életveszélyes állapotot is jelezhet, Lelkileg azon kell elgondolkodni, hogy a tartást, rugalmatlanságot jelképező gerincünket honnan éri támadás, mi az a probléma, amely így manifesztálódik.

Gerincferdülés, porckorongszakadás

A gerincoszlop csigolyáit elválasztó porckorongok valamilyen okból deformálódnak, porckorongsérv alakulhat ki, ahol a porckorong kitüremkedő belseje nyomja az idegeket, ami deréktáji fájdalommal, izomgyengeséggel járhat. Komolyabb esetben az ülőideget nyomja a sérv, ezt ülőidegzsábának hívjuk. Még súlyosabb esetben a hólyag és a bélműködés is érintett lehet. Ágynyugalom, pihenés hatására általában a tünetek enyhülnek, majd spontán elmúlnak. Lelki háttere, mint minden sérvnek a túlerőltetés, a túlvállalás, az erőinket meghaladó terhek, vagy hirtelen óriási erőfeszítés. Aki képtelen belátni, hogy a pihenésre is időt kell találnia, azt a betegség kényszeríti arra, hogy ezzel szembenézzen, és belássa, erői végesek.

                   Köszvény

A köszvény tulajdonképpen anyagcsere-zavar következtében kialakuló, rohamokban jelentkező fájdalmas ízületi gyulladás, melyet az ízületben lerakódott nátrium-urát kristályok okoznak. A vér húgysav szintje az átlagosnál magasabb, ez okozza a kristályosodást. Súlyosabb esetben az ízületek eltorzulnak, köszvényes csomók alakulnak ki. Leggyakrabban a végtagok ízületeiben alakul ki, mert ott az alacsonyabb testhőmérséklet elősegíti a kristályok lerakódását. A köszvény gyakrabban fordul elő idősebb és túlsúlyos embereknél, a tünetek speciális diétával enyhíthetőek. A betegség kialakulásának lelki háttere az szeretet, elzárkózás, elfogadás témaköréhez kapcsolódik, illetve a ki nem élt indulatokhoz, agresszióhoz. Horoszkóp szempontjából kiemelten fontos szerepet játszik a elfogadás szimbóluma, a Jupiter, illetve az elzárkózással, megmerevedéssel, elmagányosodással kapcsolatos Szaturnusz. A Vénusz is fontos szerepet játszik a képletben, mivel a párkapcsolatban különösen fontos a szeretet megélése, elfogadása, az együttérzés képessége, az életörömre való készség. Aki csalódott párkapcsolatában, nem találja az örömöt, a boldogságot, az elkezd filozófiákat gyártani boldogtalansága okáról, másra hárítva a felelősséget. Védi magát, védi bemerevedett, kikristályosodott nézeteit, nyugtalanságait evésbe fojtja, ami hozzájárul a túlsúly kialakulásához. A köszvényes betegekre jellemző a túl kevés folyadékfogyasztás, ami szintén arra mutat rá, hogy lelkileg bezárultak, nézeteik merevvé, rugalmatlanná váltak, es ebből a szempontból a Hold pozíciójának is fontos szerepe van a horoszkópban. A súlyos köszvény esetén eldeformálódott, megmerevedett ujjak is ezt a görcsösséget, kényszerességet, rugalmatlanságot szimbolizálják. Mivel az ízületek a kapcsolatokat jelképezik, a köszvényes betegnek azzal is szembesülnie kell, hogy kapcsolatai bemerevedtek, tarthatatlanná váltak, új kapcsolatok kialakításához viszont nem elég nyitott és rugalmas, ezért ha létre is tud hozni új kapcsolatot, ugyanazokat a hibákat fogja elkövetni, mint korábbi kapcsolataiban,

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2023 - 2024 - 2025 - 2026

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2023 szeptember 9.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2023 szeptember 16.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam