.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

A máj két lebenyből áll és rendkívül fontos, komplex szerepet játszik a szervezet működésében, legyen szó védekezésről, méregtelenítésről, felszívódásról, vagy raktározásról. Bolygója a Jupiter, és annak asszimiláló, alkalmazkodó, beépítő, energiatermelő tulajdonságai.

Sárgaság

A sárgaságot komplex folyamatok okozzák. Az elöregedett vörös vértesek bilirubinná bomlanak le, mely a májon ét az epe segítségével a bélbe jut. Ha ezt a kiválasztást valami gátolja, a bilirubin felhalmozódik a vérben, és sárgaságot okoz. A sárgaság így tehát kötődik a vérhez, melyet a Mars jelképez, az epéhez, amely szintén a Mars hatása alatt áll, a Jupiter hatása alatt álló májhoz és a Szaturnusz által uralt léphez is. A Mars képviselte önérvényesítés áll ellentétben a Jupiter által képviselt beilleszkedéssel és a Szaturnusz hatása alatt álló gátlásokkal, korlátozásokkal. A sárgaság leggyakrabban újszülötteknél fordul elő, hiszen a beilleszkedés a legnagyobb kihívás és feladat egy csecsemő számára, különösen, ha problémák vagy bizonytalanságok merültek fel a megszületésével kapcsolatban.

Májgyulladás

A májgyulladás bolygói a Jupiter, amely az elfogadást, beilleszkedést, asszimilációt jelképezi, a Mars, amely az önérvényesítés és a küzdelem szimbóluma, valamint a Neptunusz, amely a bizonytalanságot, a káoszt jelzi. A Mars-Jupiter kvadrát jelezhet májgyulladást, amely tipikusan az életbe való beilleszkedés nehézségeit szimbolizálja. A fiatalkori májgyulladás esetében tipikusan ez a helyzet, ott a legnagyobb kihívás a beilleszkedés. Veszélynek teszi ki májunkat a túlzott stressz, az élet kihívásainak való görcsös megfelelni vágyás.                        

Hepatitis-C

Vírus által okozott krónikus májgyulladás, amely általában fertőzött tűvel kerül a véráramba, ezért előfordulása gyakoribb a kábítószer-használók körében. Ritkább esetben szexuális úton is fertőzhet, régebben pedig előfordult, hogy vérátömlesztés során fertőződött meg valaki. A leggyakoribb terjedési mód a probléma lényegére is rávilágít, hiszen ha nem tudunk beilleszkedni az életbe, a külvilágba, ha nem tudjuk elfogadni magunkat, nem hiszünk saját magunkban, saját fontosságunkban, képtelenek vagyunk megtalálni az örömöket az életben, könnyen kialakulhat májgyulladás. A vírus gyakran évekig lappang, és az, hogy mikor válik aktívvá, az ember pszichés állapotától, élethelyzetétől is függ.

Alkohol okozta májbetegségek

A májbetegségek egy rész a túlzott alkoholfogyasztás miatt alakul ki. Az alkohol, cukortartalma miatt gyakorlatilag folyékony szeretetpótlék, amely időlegesen segíti a beilleszkedést, az alkalmazkodást. Az alkoholisták nagy része azért iszik, hogy elviselhetőbbé tegye az életet, hogy ha csak átmenetileg is, de megtapasztalja azt a gondtalanságot, vidámságot, amire egyébként képtelen. De hosszú távon a hatás pont az ellenkezőjére fordul, az alkohol csak egy pótszer, amely képtelen az igazi szeretetet pótolni, és ezt a máj és egyéb szervek károsításával jelzi, mutatván azt, hogy az út, amin járunk, helytelen, nem valódi.

Májcirrózis

A májcirrózis ismertebb neve májzsugorodás, és a leggyakrabban előforduló halálokok között találjuk. Kialakulásának oka leggyakrabban az alkoholizmus, de okozhatják gyógyszerek vagy vegyszerek, esetleg kialakulhat a Hepatitis C okozta májgyulladás szövődményeként. Ritkább esetben okozhatja hiányos táplálkozás, cukorbetegség, illetve a vas vagy a réz felszaporodása a szervezetben. Mint minden májbetegség esetén, a lelki hátteret itt is a beilleszkedési problémák alkotják. Halálos betegség.

Májelégtelenség

Májelégtelenségről a máj súlyos károsodása esetén beszélünk, melynek hátterében májcirrózis, vírusos májgyulladás, zsírmáj vagy idült alkoholfogyasztás áll. Súlyos betegség, mely orvosi beavatkozás nélkül a máj végzetes sejtpusztulása következtében halált is okozhat. Általában véve a májbetegségek többsége életveszélyes, mivel a májat jelképező Jupiter az életet, az életet szeretetét, vállalását, a bőséget, gyarapodást is szimbolizálja, így a máj betegségei súlyosan érintik az életminőséget.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2021 - 2022 - 2023 - 2024

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)
Asztrológia tanfolyam: 2021 szeptember 4.    (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

Asztrológia tanfolyam: 2021 szeptember 11.    (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

 
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam