.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Az immunrendszer felelős a biológiai test egészségéért, önállóságáért, legfőbb feladata megvédeni szervezetünket a külső támadásoktól, betegségektől, kórokozóktól. Ehhez szükséges, hogy képes legyen felismerni, azonosítani a támadót a limfociták segítségével, mozgósítani a szervezet védekező rendszerét, és megsemmisíteni a behatolót a fagociták segítségével. Ez a feladat asztrológiai megközelítés szempontjából a Mars területe, de a Plútó is fontos szerepet játszik benne. Az immunrendszer saját keringési rendszerét a testet behálózó nyirokerek alkotják, melyekben egy átlátszó, fehérvérsejteket tartalmazó folyadék, a nyirok, azaz a lympha kering. A nyirokerek mentén találhatóak a nyirokcsomók és a nyirokszervek, melyekben termelődnek a gyors immunválaszt lehetővé tevő limfociták.

Immunrendszerünk legfőbb teendője az öntudatunkkal, éntudatunkkal analóg biológiai testünk megvédése. Hatékonyabban képes végezni munkáját, ha lelkileg elkötelezettek vagyunk az élet felé, ha hiszünk saját magunkban, saját létünk fontosságában, ha ki tudunk állni saját magunkért. Ha ez nem sikerül, ha kilátástalannak látjuk az életet, nem bízunk magunkban, elvesztjük hitünket, a reményt, hogy jobbra fordul minden, ha jelentéktelennek, nem fontosnak érezzük magunkat, akkor pszichésen gyakorlatilag megteremtettük az alapot ahhoz, hogy a külvilág korokozói, fertőzései legyőzzék immunrendszerünket, szervezetünket. Betegségeinket mi kreáljuk, mi hívjuk be magunknak, saját életünkért mi felelünk, éppen ezért oda kell figyelnünk saját magunkra, igényeinkre, gondolkodásmódunkra, érzéseinkre.

A szervezet védekezésének fenntartása a nyirokrendszer feladata, ami különleges funkciót tölt be a vérkeringés és a nedvkeringés között, miközben lelki síkon az érzelmek felé közelít. A nyirokrendszer megbetegedéseiben a Neptunusz játssza a főszerepet, de a Hold és a Mars is fontos szerepet játszanak, mivel a Mars a védekező rendszert, a Hold pedig a nedvkeringést szimbolizálja. A Neptunusz egyszerre képviseli az archaikus őskáoszt és az összeolvadás egységét, így szimbolizálva egyúttal azt is, ahogyan az emberek között élve, elkülönítjük magunkat a többiektől, ami tulajdonképpen a nyirokrendszer segítségével történik meg, mert az képviseli saját, önálló védelmi rendszerünket. Az ember egyéniségéből, személyiségéből fakad, hogy ahogyan lelkileg, pszichésen meg kell magát védenie a külvilág terheitől, káoszától, ugyanígy a testünknek is képesnek kell lennie az önvédelemre.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2021 - 2022 - 2023 - 2024

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)
Asztrológia tanfolyam: 2021 szeptember 4.    (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

Asztrológia tanfolyam: 2021 szeptember 11.    (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

 
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam