.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

A Parkinson-kór többnyire időskori betegség, ezért egyrészt az öregséget jelképező Szaturnusszal, másrészt a mozgást szimbolizáló Merkúrral kapcsolódik össze, a három főszerepet játszó bolygó pedig a Mars, a Merkúr és a Szaturnusz. Legfőbb tünetei a fokozatosan súlyosbodó merevség, remegés, mozgáskoordinációs problémák, majd miután a betegség a végtagokról az arcra is átterjed, a beszédzavarok, akadozása, az arcidegek merevsége, végül a teljes elbutulás, a demencia. A betegség lelki háttere az öregségtől, lemondásoktól, leépüléstől való félelem, olyan soha fel nem dolgozott, ki nem mondott párkapcsolati problémák, elfojtott indulatok, melyek a hosszú évek során megmerevedtek, megkövültek, olyan álmok és vágyak, melyek már biztos, hogy soha nem válhatnak valóra, olyan célok, melyeket soha nem érhetünk már el. AZ ezekről való lemondás érzelmileg megterhelő, és a betegség kialakulását okozhatja, akár fiatalabb korban is, olyan embereknél, akik nem tudják lelkileg lekövetni az életükben adódó változásokat, nem tudnak új szerepkört, új értelmet találni maguknak, belemerevednek skrupulusaikba, és szép lassan lelkileg „leírják magukat”.

Alzheimer-kór

Az Alzheimer-kór a Parkinson-kórhoz hasonlóan idősköri, leépüléssel járó betegség, melynek során az egyes részei elsorvadnak, a beteg elveszti rövidtávú memóriáját, beszédkészségét, végül teljesen szenilissé válik. A háttérben három bolygó játssza a főszerepet, a Szaturnusz, amely a lemondást, leépülést, elzárkózást jelképezi, a Merkúr, amely az érdeklődés, rugalmasság és kíváncsiság szimbóluma, és az Uránusz, amely a szabadságot képviseli, azt a lehetőséget, amely az újrakezdés esélyét teremti meg. Az is nagyon sokat számít, hogy a beteg fel tudja-e dolgozni szorongásait, szembe tud-e nézni félelmeivel, képes-e teljes és tartalmas életet élni idős korban is, vagy már nincsenek céljai, feleslegesnek érzi magát, akire senkinek nincs szüksége, és a mártír szerepét játssza.

Amnézia

Más néven emlékezetvesztés, emlékezetkihagyás, kialakulásának számos oka lehet a sérüléstől a pszichés sokkon keresztül az öregedésig, de minden esetben felkell tenni a legfontosabb kérdést, miszerint mi is igazából az, amire ennyire nem akarunk emlékezni, amit ennyire ki akarunk törölni az életünkből, mitől rettegünk, mit nem akarunk átélni. A főszereplő bolygó a legtöbb esetben a Hold, az őt támadó bolygók pedig jelölik azokat a területeket, ahol az amnézia jelentkezik.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2021 - 2022 - 2023 - 2024

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)
Asztrológia tanfolyam: 2021 szeptember 4.    (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

Asztrológia tanfolyam: 2021 szeptember 11.    (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

 
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam