.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Gyomorhurut

A gyomorhurut, más néven gasztritisz, a gyomor nyálkahártyájának gyulladása, melyet számtalan dolog okozhat, baktériumoktól, gombás fertőzésen át a pszichés terhelésig, stresszig. Súlyosabb esetben a gyulladásból fekély alakulhat ki, amely, ha perforálódik, életveszélyt is okozhat. Alapesetben sima gyomorrontás is okozhat gyomorhurutot, ha valamiből a kelleténél többet ettünk vagy ittunk. Az 1. vagy a 6. házban álló Hold hajlamosít a kialakulására, illetve a Mars, amely arra hívja fel figyelmünket, hogy mi az, amit nem tudunk feldolgozni, miért nem tudjuk kiadni mérgünket, feszültségeinket, mi mar minket belülről.

Gyomorfekély

Amennyiben a gyomorhurutot okozó problémák krónikussá válnak, hosszú távon megoldatlanok maradnak, a gyomorhurut is állandósul, és előbb-utóbb gyomorfekély vagy nyombélfekély alakulhat ki. A fekélyes beteg horoszkópjában a Mars és a Hold mellett a Merkúr is csatlakozik a képlethez, jelezve egyfelől a konfliktus megoldatlanságét, a kibeszélés, megbeszélés lehetetlenségét, illetve az ebből fakadó idegrendszeri feszültséget, stresszt. Gyomorfekélynél a Mars, a Hold és az Uránusz állnak egymással kapcsolatban, nyombélfekély esetén a Hold helyét a Merkúr veszi át, amely itt azt a racionalitást, nyugalmat szimbolizálja, amelyet a beteg elvesztett. A fekélyes beteg képtelen ellazulni, jól érezni magát, gyötrik a feszültségek, a létbizonytalanság, melyet okozhatnak pénzügyi, párkapcsolati vagy családi gondok egyaránt.

Gyomorrák

Ha azt az élethelyzetet, mely a gyomorhurutot, súlyosabb esetben a gyomorfekélyt okozza lázadás és küzdelem nélkül elfogadjuk, beletörődünk helyzetünkbe, megadjuk magunkat és szolgaian, mártír módjára élünk, az gyomorrák kialakulásához vezethet. Ha folyamatos érzelmi megalázottságban és mártírszerepben élünk a lázadás legkisebb jele nélkül, testünk, sejtjeink fognak fellázadni helyettünk. Asztrológiailag a gyomorrákot a Hold, a Mars és az Uránusz bolygók jelzik.

Gyomorgörcs

Ahogyan minden görcs, a gyomorgörcs is uránuszi terület és pszichés háttere a szorongás és a félelem, a döntésektől való rettegés, a mindenáron való alkalmazkodás kényszere okozta ellentmondások.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2021 - 2022 - 2023 - 2024

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)
Asztrológia tanfolyam: 2021 szeptember 4.    (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

Asztrológia tanfolyam: 2021 szeptember 11.    (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

 
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam