.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Az utóbbi évtizedekben szinte népbetegséggé vált a csontritkulás, főleg a nők körében. A Szaturnusz által képviselt csont, csontozat a tartás, az erő szimbóluma egyrészt, másrészt a Bak jegyen át a kitartás, a céltudatosság szimbóluma is. Az ötven év felé járó nőknél lecsökken az ösztrogénszint, ami a betegség kialakulásához vezethet biológiai szempontból. Lelki háttere az az életválság, amelyet a nők ötven év körül átélnek, és ahol kulcsfontosságú, hogy a gyerekek kirepülés után képesek-e találni maguknak olyan életvélt, amitől szükségesnek, fontosnak érzik magukat, vagy hagyják, hogy életük céltalanná váljon, kiüresedjen, tartásuk megroppanjon, csontjaik meggyengüljenek. Az öregedéstől való félelem leküzdhető, és bár társadalmunk ma a fiatalságot állítja be legnagyobb értéknek, időskorban sem szabad elhagyni magunkat, nem szabad mártírszerepet játszani. Ha sikerül lelkileg fiatalosnak energikusnak maradni, képesek lehetünk időskorban is emberhez méltó, teljes és boldog életet élni.

Arthrosis

Az arthrosis negyven éves kor után jelentkező idült ízületi deformitás, amely általában fájdalommal és merevséggel jár. Az öregedés során az ízületek kopása, degeneratív elváltozása miatt a fájdalom és a mozgási nehézségek fokozódnak. Az ízületek kophatnak fizikai megterhelés, munka, sportolás során, ami a betegség lelki hátterét illeti, a kapcsolatok terén kell alaposan körülnézni, hiszen az ízület két testrész összekapcsolódását jelképezi, és így kapcsolatainkat is szimbolizálja. Nem véletlen, hogy negyven éves kor fölött halmozottabban jelentkezik a betegség, addigra már annyi lelki sérülés, csalódás érte az embert, hogy hajlamos megkeményedni, bezárkózni, bizalmatlanná, elutasítóvá válni, ami szép lassan magányossá tesz. Minél jobban megmerevedünk lelkileg, testileg is annál rugalmatlanabbá válunk. Ízületi fájdalmaink nem tesznek mást, mint hogy felhívják figyelmeinket lelki problémáinkra, meg nem oldott, fel nem dolgozott sérüléseinkre, és arra figyelmeztetnek, hogy esetleges kudarcaink okát nem szabad környezetünkben keresni, saját érzelmi életünket kell rendbe tenni a gyógyuláshoz.

Arthritis               

Arthritisnek nevezzük az ízületek fájdalmas gyulladását, a rheumatoid arthritis a reumás ízületi gyulladások gyűjtőneve. Kialakulásának lelki háttere a félelem és a szorongás, saját értékeink, fontosságunk elhanyagolása, amikor nem szeretjük saját magunkat. Az ízületi gyulladás autoimmun folyamat részeként is kialakulhat, pszichológiai üzenete ugyanaz, saját jelentőségünket másodlagosnak, elhanyagolhatónak érezzük. A sokízületi gyulladás lelki hátterében ezen felül még kapcsolati problémákat is találunk. Az letünkben található kapcsolatok disszonanciája, konfliktusai bizonytalanságérzetet alakítanak ki bennünk, valamint felerősítik a magánytól való félelmünket, szorongásainkat. Aki sok érzelmi csalódást él át, az előbb-utóbb eljuthat oda, hogy már eleve elutasító lesz, nem vállalja be az újabb csalódás lehetőégét sem, illetve olyan mértékig uralkodhat el rajta a bűntudat és a saját maga iránt érzett harag, hogy mindez autoimmun betegséggé fajulhat, amikor a saját immunrendszerünk támadja meg saját szervezetünket.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2021 - 2022 - 2023 - 2024

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)
Asztrológia tanfolyam: 2021 szeptember 4.    (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

Asztrológia tanfolyam: 2021 szeptember 11.    (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

 
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam