.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Tobozmirigy

A harmadik agykamra felső részén található tobozmirigy termeli a melatonin nevű hormont. A melatonin gátolja a sárgatest-hormon termelődést és ezáltal a terhességet. Serkenti a mellékvese működését, így a nemi tevékenységet. Működésére hatással van a sötétség és a világosság, sötétben gátolja a növekedést. Daganatos megbetegedése hozzájárul a hydrocephalus, a vízfejűség kialakulásához, mivel a daganat meggátolja az agy és gerincvelői likvor, folyadék szabad elfolyását. A horoszkópban a Plútó a főszereplő, az ő pozícióját kell legelőször vizsgálni, de a Nap, a Hold és a Jupiter is fontos szerepet játszanak.

Mellékpajzsmirigy

A pajzsmirigy fölötti tokban található a mellékpajzsmirigy, amely parathormont termel, és a vér kalciumszintjére reagálva végzi a kalcium és a foszfor szintjének szabályozását szervezetünkben. Asztrológiailag a Bika jelhez tartozik, illetve a Jupiter, Szaturnusz és a Vénusz analógiáit fedezhetjük fel. Kulcsszó a tartás, legyen szó a kitartásról, megtartásról, eltartásról, rátartiságról. Amennyiben túlműködik, vesekő, vesegörcs, vagy csontfájdalmak fordulhatnak elő, a tartást jelképező Szaturnusz helyzetét vizsgálva láthatjuk, amennyiben támadás alatt áll. A vesével kapcsolatos tünetek párkapcsolati zavarokat mutatnak, ami a Mérleghez tartozik, a Vénusz érzelmi zavarokat jelez, ez az érzelmi tartás területe, a Bika miatt pedig központi téma a biztonságra való törekvés, a bizonytalanságtól való félelem. Fizikailag a mellékpajzsmirigy alulműködését kalciumhiány okozhatja, ami görcsöket, idegrendszeri rohamokat, ájulásokat okozhat. Ilyenkor meg kell vizsgálni, lelkileg mi okozza a görcsöket, mi elől menekül a beteg, milyen problémával nem akar szembenézni.

Pajzsmirigy

A pajzsmirigy is a Bikához tartozik, mivel a nyak környékén található. Fontos szerepet játszik az anyagcserében, oxigénfelvételben, tiroxint termel, amely egy jódtartalmú hormon, ebből kifolyólag az elfogyasztott ételek jódtartalma befolyásolja a pajzsmirigy működését. Leggyakrabban előforduló elváltozása a strúma néven is emlegetett megnagyobbodás, mely nőkben jóval gyakrabban fordul elő, mint férfiakban, hajhullást, fáradékonyságot, aluszékonyságot, korai öregedést okoz. A Jupiter pozícióját érdemes vizsgálni, illetve azt, hogy a beteg az élet mely területétől fél, mit nem érez biztonságban. A strúma leginkább a Plútó típusú személyekre jellemző, ők hajlamosak kényszerességre, nehezükre esik a lazítás.

                               Basedow-kór

A Basedow-kór a pajzsmirigy túlműködése esetén alakul ki, a beteget elképesztő erők hajtják, melyeket a Mars és a Szaturnusz szimbolizál. A beteg sokszor többet vállal, mint amennyit bír, és a betegség kényszeríti pihenésre, fekvésre. A Rák jegyében születettek hajlamosabbak a Basedow-kórra, akik azt gondolják, hogy csak ők tudják jól megcsinálni a dolgokat. A horoszkópban még a Plútó és a Vénusz is fontos szerepet játszik.

                               Toxikus adenoma

A toxikus adenomák úgynevezett „meleg göbök”, egyfajta sejtburjánzás, amely gyakran pajzsmirigyhormon-túltermelést okoz, ez esetben a tünetek fáradtság, idegesség, szívzavarok. Kialakulásának hátterében a Jupitert találhatjuk, bár a Jupiter általában nem jelez rosszindulatú daganatot, azokat inkább az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó jelzi. A túlzott megfelelési vágy és a figyelem keresése okozta túlhajszoltság miatt a beteg nem figyel oda magára, az őt ért hatásokra, nem tulajdonít jelentőséget saját személyének, hajlamossá válik a mártírszerepre, a túlzott áldozatokra.

                              Kretenizmus

A jódhiány okozta pajzsmirigy-alulműködés egyik legjellemzőbb tünete ez a fejlődési rendellenesség, melynek legtipikusabb jelei az arcon mutatkoznak meg, a szem, a száj eltorzul, a nyelv megnagyobbodik, kilóg, az egész test felpuffad, a bőr kiszárad. A beteg horoszkópjában a Szaturnusz játszik főszerepet, amely az ásványi anyagcserét irányítja, és amely a Vénuszt vagy a Plútót támadja. A betegség kialakulásában szerepet játszik a földrajzi elhelyezkedés, bizonyos területek erősen jódhiányosak, mint pl. az Alpok egyes részei. A jódozott konyhasó elterjedése óta a betegség szinte teljesen eltűnt. A jódhiány a korlátozás anyagi eszköze, kérdés, miben érzi magát korlátok közé szorítva, akadályoztatva a beteg.

                               Idiopátiás mixödéma

A kretenizmus mellett az idiopátiás mixödémát is a pajzsmirigy alulműködés okozza, amelynek hátterében jódhiány, műtét vagy táplálkozási zavar állhat. Súlyos tünetei között epilepsziás görcsöket, légzési zavarokat, szívelégtelenséget, akár kómát is találhatunk. A betegségben szenvedő személy valami komolyat feladott az életében, akár az egész életét. A betegség mögött súlyos konstellációkat találhatunk, a Jupiter, a Szaturnusz, a Plútó és a Hold között.

Csecsemőmirigy

A szervezet immunrendszerében játszik fontos szerepet ez a kicsi, sorvadt mirigy, melyről sokáig azt hitték, hogy felnőttkorban, funkció híján elsorvad, visszafejlődik, de ma már tudjuk, hogy ez nem igaz. A csecsemőmirigy a Mars befolyása alatt áll, de vizsgálatakor a Vénusz és a Mars hatása is fontos.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2021 - 2022 - 2023 - 2024

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam:  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)
Asztrológia tanfolyam: 2021 szeptember 4.    (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyamok:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő)

Asztrológia tanfolyam: 2021 szeptember 11.    (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

 
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam