.

Asztrológia - Asztrológiai Tudástár

Arcunk a legemberibb részünk, legbensőbb valónkat tükrözi, a legcsupaszabb valóságot. A külvilág az arcunkat látja először, az alapján alkot rólunk első benyomást, és mi is az arc alapján döntjük el, akarunk-e kapcsolatba lépni valakivel, bízunk-e valakiben vagy sem. Arcunk érzelmeink kifejezője is, tekintetünk, nézésünk, mosolygásunk, arcmimikánk mind érzelmeink kifejezésére szolgálnak. Ha el akarjuk rejteni legbensőbb érzéseinket, maszkot kell hordanunk, ami sok esetben a smink, vagy a kényszeredett mosoly, erre jók a kozmetikusok, plasztikai sebészek. Sok esetben az ember saját maga sem szívesen szembesül igazi arcával. A gyerekarc még mindig tiszta, kamaszkorban jelennek meg rajta az első problémák, visszatükrözve a kamaszkor rengeteg belső feszültségét, bizonytalanságét. A kamasz keresi a helyét az életben, próbálja eldönteni, hogy felnőtt-e vagy gyerek, folyamatosan feszegeti határait, miközben egyfolytában konfliktusba keveredik környezetével és önmagával egyaránt.

               Pattanás

A leggyakrabban előforduló kamasz bőrprobléma, amely tulajdonképpen a bőr enyhébb vagy súlyosabb gyulladása, súlyosabb esetben gennyes pattanásokkal, kelésekkel. A kamaszkor az önbizalomhiány időszaka, s minél kevesebb önbizalma van egy fiatalnak, annál problémásabb, pattanásosabb lesz a bőre. A pattanások megjelenését előidézheti a félelem is, egyszerre vágyik arra, hogy a másik nem tagjaival kapcsolatot alakítson ki, de fél a visszautasítástól is. Ez csapda is, hiszen minél nagyobb a félelem, annál csúnyábbak a pattanások, és annál valószínűbb, hogy visszautasításban lesz része. Asztrológiai szempontból a problémát a Mars szimbolizálja, hiszen hozzá tartoznak konfliktusaink, törekvéseink, de a gyulladás is a Mars területe. Ha a kamasz képes legyőzni félelmeit, a pattanások is szép lassan elmaradnak. A kamaszkor a félelmek időszaka, a kamasz elfogadásra, szeretetre vágyik, de közben fél, rettenetesen fél a kigúnyolástól, a nevetségességtől, a visszautasítástól, és fél a másik nemtől, ami arcbőre begyulladásához vezet. Minél jobban mutatják pattanásai elleplezett félelmeit, annál nagyobb lesz belső bizonytalansága.

               Herpesz

Orvosi nézőpontból a herpeszt egy vírus okozza, lelki megközelítésben azonban a feldolgozatlan szexuális problémák ütköznek ki herpesz formájában. A szexualitást a mai napig rengeteg tévhit, tabu és bűntudatot keltő téves fogalom övezi, ezért sok megbetegedés hátterében találhatjuk.

Két leggyakrabban előforduló fajtája a herpes simplex és a herpex zoster, de számos további fajtát tart számon a tudomány. Leggyakoribb fajtája az ajakherpesz, mely általában a száj, esetleg a nemi szervek környékén,, a nyálkahártyán jelenik meg. A közhiedelem szerint mosatlan edénytől, más után ivástól lehet herpeszt kapni, az emberek undorodnak mások nyálától, nedveitől, ami a szextől való félelem analógiája. A herpesz egyfajta védelem a szexualitás ellen, alibi önmagunk felé. A herpeszes ember fél a szexualitástól, de ezt még saját magának sem meri bevallani. Főszereplő bolygói a Neptunusz és az Uránusz. A Neptunusz az idealizált, tiszta, testiségtől mentes szerelem szimbóluma, az Uránusz pedig a szabadság, függetlenség jelképe. Természetesen a horoszkópban elemezni kell a két szexuális bolygó, a Vénusz és a Mars pozícióját is. A herpesz legfőbb tünetei a viszkető, feszítő, fájdalmas hólyagocskák, melyek egy idő után kipukkannak és nagyjából két hét múlva a tünetek teljesen elmúlnak. Kialakulásának lelki háttere mindig a szervezet legyengült védekező készsége, amely az egyén fel nem vállalt agressziói, konfliktusai, ki nem mondott, meg nem oldott problémái miatt nem képes ugyanúgy felvenni a harcot a herpesz vírussal, mint korábban. Ha lelki egyensúlyunk felborul, védekező rendszerünk sem képes megfelelően működni. A száj a táplálkozás és a kommunikáció mellett a nemiség szimbóluma is, ezért a szánkon kialakuló herpesz egyrészt a szexualitással kapcsolatos problémáinkat szimbolizálja, hanem azt is, hogy mivel kapcsolatban érzünk ki nem mondott undort, viszolygást, melyek azok a problémák, amelyekről nem merünk beszélni, melyeket nem merünk felvállalni. A megduzzadt hólyagok jelzik, hogy a bensőnkben is duzzad valami, ami kikívánkozik belőlünk, amitől meg kéne szabadulni, aminek fel kéne fakadnia, mint a hólyagoknak.

Asztrológia tanfolyamok indulnak: 2022 - 2023 - 2024 - 2025

asztrologia online
Intenzív asztrológia tanfolyam :  (hetente 1 modul)
 
Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )
Asztrológia tanfolyam: 2022 szeptember 3.     (szombat)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net 
 

Normál ütemű asztrológia tanfolyam:  (két hetente 1 modul)

Online szeptemberben és februárban - rugalmas időbeosztással (kezdő )

Asztrológia tanfolyam: 2022 szeptember 10.     (szombat) 
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net

 

  
További lehetőségek:
Egyéni asztrológia oktatás Online (kezdő / haladó)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
Online Mentorálás  szeptemberben és februárban (asztrológusoknak)
- - - > Bővebb információ: www.asztrologus.net
 
 

Karma Asztrológia Tanfolyam indul félévente:

Karma Asztrológia

Online Tanfolyam

Budapesten

Kezdő Tanfolyam

Haladó Tanfolyam